Sla het navigatiegedeelte over

Informatie over Oki-Doki

Uw peuter komt wennen

Zodra er plek is voor uw kind krijgt u hiervan bericht vanuit "planning en plaatsing", nadat de plek helemaal rond is zullen de leidsters van Oki-Doki enkele weken voor de eerste dag u een e-mail sturen. Wij wennen niet voordat de startdatum ingaat.

Wentijden

We nodigen jullie op de eerste ochtend uit om tijdens de inloop van 8:30-8:45 uur met uw kindje naar Oki-Doki te komen. De eerste keer willen we dat u iets langer dan de andere ouders blijft, nl. tot ongeveer 9:15 uur. Onze ervaring is dat het in het begin wat spannend is, maar dat het al snel goed gaat. De eerste keer willen we dat u uw kind om 11:45 uur ophaalt. Als dit allemaal goed gaat, kan uw kind de volgende keer gewoon dezelfde tijden als de andere kinderen komen spelen.

Flexkids

Nadat uw plek definitief is, krijgt u van de afdeling "planning en plaatsing" een bericht met daarin inloggegevens voor onze ouderapp Flexkids.

Contact via de ouderapp

Deze app wordt door ons gebruikt om hier berichten en nieuwsbrieven op te plaatsen. Ook vind u hier de facturen terug.
U kunt via deze app ook uw kind afmelden of een verzoek voor een extra dag doen.
Uw contactgegevens staan hier ook in vermeld, het is prettig als u wijzigingen hier in kunt doorvoeren zodat wij altijd het juiste adres en telefoonnummer hebben.

Openingstijden

Onze openingstijden zijn van 8.30 tot 12:30 uur.

Brengen en halen

U kunt uw peuter brengen tussen 8.30 en 8.45 uur. Neem altijd afscheid van uw kind, dan is het voor uw peuter duidelijk dat u weggaat. Hij/zij kan uitzwaaien voor het raam. U kunt tussen 12:15 en 12.30 uur uw kind weer ophalen.

Hoe ziet een ochtend er uit?

We hebben bij onze peuterspeelschool een vaste ochtendindeling.

Indeling van de ochtend

8.30 - 8.45 uur: Spelinloop. - De kinderen worden gebracht. De ouders kunnen dan nog even een spelletje meespelen.
8.45 uur: In de kring. - We beginnen de ochtend met iedereen persoonlijk te begroeten. We tellen de kinderen, zingen het “goedemorgenlied” en daarna lezen we een boekje in de lijn van het lopende thema. Hier hoort ook elke dag een liedje en een spelletje bij.
9.10 uur: Vrij spelmoment. - Tijdens het vrije spel bieden we bijvoorbeeld een creatieve activiteit aan of een spelletje.

Vervolg van de ochtend na het vrij spelmoment om 11.00 uur

11.00 - 11.20 uur: We gaan met de kinderen aan de tafel eten. - We verzoeken u om uw kind een fruit in een bakje voorzien van naam mee te geven. Fruit wat het kind niet zelf kan schillen graag geschild meegeven. Geef niet meer mee dan uw kind op kan. Het is een tussendoortje.

Om 11.20 uur gaan we een beweegspel doen

11.20 uur: Een beweegspel op de groep. - Dit kan dansen zijn, maar ook een luisterspel, gym of buitenspelen.
We proberen elke dag naar buiten te gaan, ook wanneer het koud is of een beetje regenachtig dus zorg voor de juiste kleding en schoenen. Indien het weer echt te slecht is, zorgen we binnen voor extra beweegspellen, bijvoorbeeld in de vorm van een kleine hindernisbaan.

Tussen 12:15 en12:30 uur worden de kinderen weer opgehaald.

De kinderen worden opgehaald en er is tijd om een kort gesprekje met u over het verloop van de ochtend.

Een verjaardag vieren

Bij een verjaardag mag er natuurlijk getrakteerd worden... maar overleg even met de pedagogisch medewerkers voor traktatie-ideeën. Iets lekkers, een klein snoepje kan getrakteerd worden maar lolly's en kauwgom zijn niet geschikt voor de peuterspeelschool. Op internet zijn ook veel ideeën te vinden.

Feestje mee vieren als ouders

Wanneer uw kind drie jaar wordt mag u de hele ochtend meekijken op de peuterspeelschool. U kunt zien wat wij doen op een ochtend en het feest van uw kind meevieren.

Wat als uw kind ziek is?

Als uw kind ziek is kan het helaas niet bij Okidoki komen.

Afmelden

Bij twijfel kunt u altijd even telefonisch overleggen met de pedagogisch medewerkers, zij zijn vanaf 8:00 uur aanwezig. Meldt uw kind wel altijd af bij ons. Dit kan telefonisch, met een appje of via de ouderapp van Flexkids.

Ouderbijeenkomst

We organiseren 1x per schooljaar een ouderbijeenkomst.

Soms met z'n allen

Soms is dit samen met een andere peuterspeelschool en soms doen wij dit alleen voor de ouders van onze peuters.

Zoek je een leuke plek voor je kind om te leren en te spelen? Dan kun je bij ons terecht. Schrijf je nu in!

inschrijven